Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Κοπή βασιλόπιτας Επιμελητηρίου Πιερίας

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: «Το Επιμελητήριο Πιερίας είναι πάντα δίπλα στον επιχειρηματία. Εύχομαι η Νέα Χρονιά να φέρει σε όλους νέες προοπτικές και νέες ευκαιρίες»

Με ιδιαίτερη επισημότητα πραγματοποιήθηκε, το καθιερωμένο εορταστικό δείπνο του Επιμελητηρίου Πιερίας, για το καλωσόρισμα του Νέου Έτους και η κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας, το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, παρουσία πλήθους επιχειρηματιών της Πιερίας, εκπροσώπων φορέων, του πολιτικού κόσμου και της τοπικής αυτοδιοίκησης, με κεντρικό ομιλητή, τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά.

Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ. Γεώργιος.

Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, τους συνεργάτες και φίλους του Επιμελητηρίου, αναφέρθηκε στις σημαντικότερες δράσεις του Επιμελητηρίου κατά το 2023, όπως:

  • Απονομή «Εύφημης Μνείας» στο Επιμελητήριο, από το Υπουργείο Ανάπτυξης, ως ένας από τους τρεις εθνικούς νικητές στο πλαίσιο του Εθνικού Διαγωνισμού για τα «Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2023».
  • Κατοχύρωση του Ευρωπαϊκού Εμπορικού Συλλογικού Σήματος «Olympus Pierian Chamber» από το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εδρεύει στην Alicante.
  • Χρηματοδότηση της Μελέτης Διερεύνησης της Προοπτικής, των Δυνατότητων και των Τρόπων Αξιοποίησης του Ολύμπου σε Αναπτυξιακή Κατεύθυνση.
  • Υλοποίηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος “Cherry Love EU”  που στόχευε στην αναγνώριση και αύξηση της κατανάλωσης της ανώτερης ποιότητας Ελληνικού Κερασιού, με πλήθος προωθητικών δράσεων.
  • Υλοποίηση του Ευρωπαϊκού έργουμε τίτλο «Δράσεις προώθησης, προβολής και αύξησης της αναγνωρισιμότητας του Φρέσκου Μυδιού Πιερίας στην αγορά της Ελλάδας, Ιταλίας, Βελγίου και Γαλλίας», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αλιείας & Θάλασσας 2014-2020», με πλήθος πολυποίκιλων δράσεων.
  • Την ένταξη της Πιερίας στο Χάρτη των Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης, μετά από την κατάθεση του εισηγητικού φακέλου από το Επιμελητήριο.
  • Τη λειτουργία της Μόνιμης Μουσειακής Έκθεσης Παραδοσιακών Επαγγελμάτων στο χώρο του Επιμελητηριακού κτηρίου με χιλιάδες επισκέπτες.

Κλείνοντας ευχήθηκε η Νέα Χρονιά να φέρει σε όλους νέες προοπτικές και νέες ευκαιρίες.

Ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, περνώντας το λόγο ανέφερε το πόσο συναισθηματικά δεμένος είναι με την Πιερία από τα παιδικά του χρόνια και την θεωρεί ένα υποδειγματικό κύτταρο πολύπλευρης ανάπτυξης με ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Υποσχέθηκε από πλευράς του, ότι θα κάνει ότι είναι δυνατό για να προωθηθούν προγράμματα και πρωτοβουλίες υπέρ της τοπικής μας οικονομίας.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν και έδωσαν τις ευχές τους ο βουλευτής κ. Ξενοφών Μπαραλιάκος και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα. Σοφία Μαυρίδου. Χαιρετισμό έστειλε η Υφυπουργός Ανάπτυξης κα Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου και η Ευρωβουλευτής κα Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου και τίμησαν με την παρουσία τους η κα Έλενα Σώκου Συντονίστρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, ο Πρόξενος της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη, οι Δήμαρχοι Δίου-Ολύμπου κ. Ευάγγελος Γερολιόλιος και Πύδνας-Κολινδρού κ. Χρήστος Κομπατσιάρης, η Αναπληρώτρια του Δημάρχου Κατερίνης κ. Ι. Ντούμου κα Ε. Διαμαντοπούλου και οι εκπρόσωποι των βουλευτών Πιερίας.

Από την επιμελητηριακή κοινότητα έδωσαν το παρών στην εκδήλωση, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας & Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Ιορδάνης Τσώτσος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και Τομεάρχης Παραγωγικών Φορέων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ιωάννης Κουφίδης, η πρόεδρος του τμήματος Επαγγελματιών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κα Φανή Μπλιούμη, ο πρόεδρος ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ κ. Θωμάς – Φωκίων Αλγιανάκογλου και ο Γενικός Διευθυντής ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ κ. Σπύρος Σκοτίδας.

Την εκδήλωση τίμησαν αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας, λιμενικού, πυροσβεστικής, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, διευθυντές ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, πρόεδροι οργανισμών, φορέων, ομοσπονδιών, σωματείων και συλλόγων, μέλη και πρώην μέλη Δ.Σ. Επιμελητηρίου Πιερίας, δημοσιογράφοι και πλήθος επιχειρηματιών.

Η τυχερή της βραδιάς που κέρδισε το φλουρί ήταν η επιχειρηματίας κα Ράνια Μπίρτση.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν επιχειρηματίες-μέλη του Επιμελητηρίου, τους οποίους ο πρόεδρος Ηλίας Χατζηχριστοδούλου και το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Πιερίας ευχαρίστησαν ιδιαίτερα.

Προηγούμενο 2η τροποποίηση της Πρόσκλησης της Δράσης «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων»

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας